C.V. – Info

Corry Graat (Helmond 1954) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch van 1981 – 1987

Zij woont en werkt in Vlierden.

 

Wanderlust / Footprints

De werken zijn een verbeelding van reizen en wandelingen door diverse landschappen en natuurgebieden. De grote grillig gevormde tekeningen en lange stroken rijstpapier hangen vrij in de ruimte en gaan een relatie aan met elkaar.

De kunstwerken gaan ook over de relatie tussen mens en natuur. Het zijn landschappen en in zekere zin komt de mens er in voor: nietig en klein of groot en aanwezig (voetafdrukken). De onderliggende vraag is: moeten we de natuur veroveren of maken we gewoon deel uit van die natuur?  Hoe is de verhouding tussen mens en natuur? De natuur roert zich, is het een laatste waarschuwing?  Kan het contact met de natuur worden hersteld / verbeterd?

 

 

 

Limited Space / Begrensde ruimten 2008 – 2015

De getoonde schilderijen weerspiegelen een zoektocht naar licht en ruimte. Via een periode waarin gebruik werd gemaakt van de zeefdruk- en lithotechniek, is de weg gevonden naar een  verdergaande abstractie van de waarneming.

 In de schilderijen (op papier en doek) zijn de grondvormen meer geometrisch geworden, er is een suggestie van eenvoud. De vormen zijn begrenzingen waarbinnen de schilder haar gevoel van licht en ruimte tot uitdrukking laat komen.

Er is gewerkt, in dunne transparante lagen waarbij gedeeltes open zijn gelaten. Daardoor zijn de onderlagen zichtbaar gebleven, hetgeen de dieptewerking versterkt. De coulissen werking van de geometrische vormen resulteert in een soort van landschapstafereel met architectonische inhoud. Er is altijd sprake van een goede balans tussen vorm en inhoud van het beeld.

 

EXPOSITIES

Groepsexpositie Museum De Wieger, Deurne. 20 september t/m 20 oktober 2019

‘Papier/ontvouwen’ Kunst op locatie. groepsexpositie. Hoge Zijdeweg, Vlierden. 27/28 juli 2019

‘Onderweg’  Expo/Finissage  expositie in atelier Molenstraat 2a, Geldrop (voormalig DAK) 4 november 2017 

‘InBetween’ expositie Kunstzaal Dommeldal, Dorpsstraat 113, Mierlo. 27 februari t/m 16 april 2015

Groepsexpositie in de Kapel van de Ateliers Nazareth in Gemert 8 en 9 juni  2014

Groepsexpositie Museum De Wieger, Deurne 13 september t/m 29 september 2013

‘Begrensde Ruimten’ Solo-expositie in de Groene Campus in Helmond.  25 januari t/m 5 april 2013

16 december 2012 expositie Destat, Deurne

12 december 2010 expositie Destat, Deurne

3 juli 2010 “Het Stedelijk” Destat, Deurne

2009 Groepsexpositie Museum De Wieger, Deurne

2008 Docenten Expositie Vrije Akademie Deurne